Gå direkt till innehåll
Schwenk förlänger samarbetet med HallandsHamnar och satsar på expansion
Schwenk förlänger samarbetet med HallandsHamnar och satsar på expansion

Pressmeddelande -

Schwenk förlänger samarbetet med HallandsHamnar och satsar på expansion

Schwenk, en av Sveriges ledande cementimportörer, har haft ett framgångsrikt samarbete med HallandsHamnar Halmstad sedan 2013. Därför är vi extra stolta idag, då vi får meddela att detta givande partnerskap kommer att fortsätta i ytterligare 15 år. I samband med det nya avtalet inleder Schwenk en spännande expansion i Halmstad, där vi kommer att bygga en ny silo-anläggning i anslutning till Schwenks nuvarande terminal.

Ann-Louise Grahed, Logistikchef på Schwenk Sverige, är glad över det förlängda samarbetsavtalet: ”Samarbetet med HallandsHamnar har varit en nyckelfaktor i vår verksamhet sedan 2013. Vi har alltid uppskattat den höga servicegraden och att HallandsHamnar förstår vad vi behöver. Genom att förlänga vårt samarbetsavtal ser vi fram emot att fortsätta utveckla Schwenks närvaro på den svenska marknaden. Investeringen i den nya silo-anläggningen kommer ytterligare att stärka vår förmåga att möta våra kunders behov och krav på leveranssäkerhet.”

Tony Ortenlöf, Teknisk chef på Hallands Hamnar, delar Graheds glädje: ”Schwenk är en mycket uppskattad kund, och vi är väldigt glada över att de har valt att förlänga sitt avtal med oss. Vi ser detta som ett tydligt bevis på vårt åtagande att erbjuda högkvalitativa logistiktjänster och att stödja våra kunders tillväxtambitioner.”

Den nya silo-anläggningen i Halmstad kommer att möjliggöra en hantering och omsättning av omkring 80 000 ton cement per år. Detta understryker Schwenks och Hallands Hamnars gemensamma strävan att skapa en mer effektiv logistiklösning för cementimporten i södra Sverige. Silon beräknas vara klar under vår/sommar 2024.

Ämnen

Kategorier

Regioner


HallandsHamnar AB är ett bolag med två hamnar, en i Halmstad och en i Varberg.

Företaget bildades 1 januari 2013 och är en samverkan mellan Halmstad kommun och Varbergs kommun. HallandsHamnar AB erbjuder ett komplett utbud av hamntjänster såsom ro-ro, containers,
bilar, flytande och fast bulk, projektlaster, recycling, m.m. HallandsHamnar erbjuder även helhetskoncept inom bland annat sågade trävaror samt intermodaltrafik, järnvägspendlar och tredjepartlogistik.

Kontakter

Katrin Lemming Thulin

Katrin Lemming Thulin

Presskontakt Kommunikationschef Kommunikation +46 (0)721774824

Hallands Hamnar en fullservicehamn

Vi är en fullservicehamn som är specialister på att hantera allt från containers och RoRo till skogsprodukter och flytande bulk. Vår styrka ligger i att arbeta nära och tillsammans med våra kunder. På så vis kan vi förstå hela affären och skapa nya kundunika lösningar som optimerar flöden och ökar effektiviteten, vilket ofta leder till både kostnadsbesparingar och ökad konkurrenskraft. Vi tar hand om hela logistikkedjan, från start till mål. Och ser till att allt däremellan flyter på.
Vi är ett kommunägt och vinstdrivande bolag som ger avkastning till våra ägare, Varbergs och Halmstads kommuner. Med cirka 140 anställda, omsatte vi omkring 348 miljoner kr 2023 och hanterade cirka 4,3 miljoner ton gods. För mer information, besök hallandshamnar.se

Hallands Hamnar AB
Box 1
301 02 Halmstad
Sverige